تحلیل‌ها

کارشناسان بازار سرمایه؛

مداخلات اقتصادی دولت موجب افزایش ریسک‌ در بازار سرمایه شده است

کارشناسان بازار سرمایه معتقد‌ند که سازمان بورس نه تنها از صیانت از منافع سهامداران ناتوان است، بلکه نمی‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های مربوط به بازار سرمایه وحدت رویه ایجاد کند و مداخلات اقتصادی دولت موجب افزایش ریسک‌ها‌ در بازار سرمایه شده است.

به گزارش پایگاه خبری ارزسهم، به نقل از فارس بورس تهران در حالی که امروز در ابتدای معاملات با رشد ۱۰ هزار واحدی‌ همراه شده بود اما دوباره از اواسط معاملات فشار فروش در بازار سهام شدیدا افزایش یافت و نقشه معاملات قرمز رنگ شد.

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند روندهای رفت و برگشتی بورس می‌تواند منجر به کاهش بیشتر اعتماد سهامداران به بازار سهام شود.

* بورس باید به پناهگاه سرمایه گذاران تبدیل شود

علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره اختلاف نظرها در بازار سهام گفت: مداخلات اقتصادی دولت، بیش از آنکه به بهبود روندهای بازار منجر شود، موجب افزایش ریسک‌ها، وارد آمدن شوک به بازار، کاهش پیش‌بینی پذیری بازار و اختلال در فرایندهای طبیعی و نظام‌مند بازار می‌شود.

وی ادامه داد: بالا گرفتن اختلافات و شکاف در دستگاه‌های اجرایی ریزش بورس را تشدید کرد، اتفاقی که نمایانگر سوء مدیریت در بازار سرمایه است و نشان می‌دهد که سازمان بورس نه تنها از صیانت از منافع سهامداران ناتوان است، بلکه نمی‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های مربوط به بازار سرمایه وحدت رویه ایجاد کند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: دولت و سازمان بورس باید کاری کنند تا بازار سهام به محیطی تبدیل شود که افراد به آن پناه بیاورند، به این معنی که از سایر بازارها خارج شده و به سمت این بخش حرکت کنند، بورس باید به عنوان بازاری که مورد توجه سیاست‌گذار است، شناخته شود.

مومنی تصریح کرد: اکنون مشاهده می‌شود که افراد از بازار سرمایه فرار کرده و به سمت سایر بازارها حرکت می‌کنند.

وی گفت: نگاهی به بازارهای مالی نشان می‌دهد که به دلیل شرایط موجود در وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور، رکودی همه‌گیر ایجاد شده و اغلب شاهد نوسانات اندک و یا کاهش قیمت در کلاس‌های دارایی مختلف هستیم.

* رشد شاخص کل هم‌وزن و افت شاخص کل بورس

شاخص کل بورس اوراق بهادار در انتهای معاملات امروز با کاهش 513 واحدی به میزان 2 صدم درصد بازدهی منفی برای سهامداران به همراه داشت تا در سطح ۲ میلیون و ۷۰ هزار و 890 واحدی پایدار بماند.

شاخص کل هم‌وزن، اما امروز عملکرد باتری از شاخص کل ثبت کرد و در انتهای معاملات امروز با رشد ۰.۴۵ درصدی به میزان 3 هزار و 296 واحد رشد کرد و به سطح 728 هزار و 12 واحدی رسید.

شاخص کل فرابورس نیز با رشد 178 واحدی به رقم 27 هزار و 186 واحد رسید. همچنین شاخص هم‌وزن فرابورس با افزایش 923 واحد به سطح 133 هزار و 475 واحد رسید.

* تداوم خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای هشتین روز متوالی منفی شد و 298 میلیارد تومان پول حقیقی از  بازار سهام خارج شد که افت 70 درصدی نسبت به روز چهارشنبه داشته است.

امروز نماد فارس (صنایع پتروشیمی خلیج فارس)، پی پاد (پرداخت الکترونیک پاسارگاد) و ونوین (بانک اقتصاد نوین) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای قاسم (قاسم ایران)، ناما (تولیدی مخازن گاز طبیعی آسیا ناما) و شبندر (پالایش نفت بندرعباس) اختصاص داشت.

* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 11 هزار و 952 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 376 میلیارد تومان بود که 85 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 32 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 818 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم از ابتدای اسفند سال گذشته تاکنون است.

* رشد ارزش صف های خرید بورس

در پایان معاملات امروز، 272 نماد با رشد قیمت و 450 سهم نیز با کاهش قیمت روبرو شدند.

در معاملات شنبه، 71 نماد صف خرید داشتند و 89 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 27 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 399 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 23 درصدی به 343 میلیارد تومان رسید.

سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در انتهای معاملات امروز به ۲۲.۳ میلیون تومان و سرانه فروش حقیقی‌ها به ۲۰.۵ میلیون تومان رسید.

کاربران خبرگزاری فارس در بخش فارسِ من نیز با ثبت پویشی با عنوان  «رسیدگی به وضعیت نامناسب سهامداران بورس» خواستار پیگیری در این‌باره شده‌اند.

‌مخاطبان نوشته‌اند: «متاسفانه در حالی که از زمستان 1401 مجددا اعتماد مردم به بازار بورس تا حدودی احیاء شد و ورود نقدینگی به بازار را شاهد بودیم اما از ابتدای سال 1402 با تصمیمات خلق‌الساعه مثل افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، توقف فروش خودرو در بورس کالا، عدم نظم در ارسال گزارش‌های فصلی و شفاف‌سازی شرکت ها و غیره هزاران میلیارد تومان از سرمایه سهامداران از بین رفت و هیچ فریادرسی نیست».

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا